Завантаження ...

У Сумах на Василівці виявлено незаконні сміттєзвалища

У Сумах на Василівці виявлено незаконні сміттєзвалища фото

Житель міста Суми звернувся до Державної екологічної інспекції у Сумській області з приводу несанкціонованих сміттєзвалищ у районі Василівки. Фахівці інспекції обстежили вказану територію та підтвердили факт порушення.

На п'яти земельних ділянках загальною площею 419 м2 виявлено стихійні звалища твердих побутових відходів, будівельного сміття та рослинних залишків.

Державна екологічна інспекція направила вимогу Сумській міській раді вжити заходів щодо ліквідації цих сміттєзвалищ. Після закінчення встановленого терміну міська рада має звітувати про виконання вимоги, додавши фотодокази ліквідації порушення.

У разі невиконання вимоги вчасно, винні особи будуть притягнуті до адміністративної відповідальності згідно зі статтею 188-5 КУпАП.

Екоінспекція триматиме ситуацію під контролем до повного усунення порушення.

Важливо зазначити, що через воєнний стан в Україні планові заходи державного нагляду (контролю) та державного ринкового нагляду наразі припинені (постанова Кабінету Міністрів України №303 від 13.03.2022 р.). Тому звернення громадян фактично стають єдиною підставою для проведення позапланових перевірок.

Державна екологічна інспекція закликає всіх небайдужих громадян повідомляти про виявлені порушення у сфері охорони довкілля. Зробити це можна зручно та швидко за допомогою веб-ресурсу "ЕкоЗагроза". На платформі можна чітко позначити місце події, що значно полегшить роботу інспекторам з пошуку та фіксації порушення, повідомили в Держекоінспекції.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: