Завантаження ...

Суддя з Дніпра намагався викрасти бізнес-партнера з Сумщини

Суддя з Дніпра намагався викрасти бізнес-партнера з Сумщини фото

За матеріалами Державного бюро розслідувань, судді Господарського суду Дніпропетровської області оголошено про підозру у замовленні викрадення свого бізнес-партнера.

Як встановили слідчі, у 2017 році суддя, окрім основної роботи, вирішив зайнятися бізнесом. Оскільки суддям це заборонено, він оформив усе на підставну особу.

Суддю цікавив агросектор, тому його партнер зареєстрував сільгосппідприємство на Сумщині. Суддя виділив понад 3 млн грн на запуск проекту. За ці кошти були придбані комбайни, вантажівки, трактори та інша техніка. Більшість прибутків отримував саме суддя, а його "партнер" мав значно менше.

Щоб убезпечити себе, суддя змусив партнера укласти фіктивний договір позики на 5 млн грн, нібито від співмешканки судді.

З часом підприємство розширювалося, і в його розвиток інвестував також партнер судді. Проте суддя хотів позбутися його з компанії, шантажуючи мільйонною "позикою".

Не домовившись мирно, суддя вирішив діяти силою. Він замовив викрадення партнера за 17 тис. доларів США. Чоловіка мали позбавити волі та змусити переоформити на суддю право власності на майно підприємства.

Протиправні дії вдалося задокументувати правоохоронцям.

Судді інкримінують організацію закінченого замаху на викрадення людини та позбавлення волі, вчиненого з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, та здійснюваного протягом тривалого часу (ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Офіс Генерального прокурора, повідомили в ДБР.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: