Завантаження ...

​Нардепу від Сумщини Задорожньому обрали заставу в розмірі 3 млн грн: деталі справи

​Нардепу від Сумщини Задорожньому обрали заставу в розмірі 3 млн грн: деталі справи фото

Слідча суддя ВАКС Лариса Задорожна обрала нардепу від Слуги Народу Миколі Задорожньому запобіжний захід у вигляді застави в 3 млн 28 тисяч грн.

Прокурор САП просив обрати Задорожньому заставу в розмірі 5 млн грн.

В разі внесення застави, він буде зобов’язаний прибувати за викликом детектива, прокурора та судді, не відлучатись без дозволу за межі Києва та області, утримуватись від спілкування зі свідками, здати закордонний паспорт та носити електронний браслет.

За версією слідства, депутат вимагав 14% від суми коштів, виділених на ремонт водогону в Охтирському районі Сумської області, який було зруйновано внаслідок агресії рф.

При цьому 10% призначалися йому особисто та ще 4% – місцевим правоохоронцям, серед яких співробітники СБУ, Управління стратегічних розслідувань МВС у Сумській області, прокуратури, які за це мали не перешкоджати освоєнню виділених коштів.

Як зазначив прокурор, в липні 2023 року перед оголошенням тендеру на понад 28 млн грн голові Комишанської громади на Сумщині Сергію Павленку зателефонував Задорожній та повідомив, що до того звернеться наближена до нардепа особа.

За даними прокурора, депутат дав зрозуміти, що через цю людину він мав отримати неправомірну вигоду, бо «гроші брати в руки він не буде».

Згодом ця особа приїхала до голови громади з працівниками Управління стратегічних розслідувань та директором ТОВ «Торгпостачбудсервіс». Вони начебто повідомили голові, що ця компанія має перемогти на тендері.

Втім, під час проведення тендеру голові громади стало відомо, що документація не відповідає вимогам, тому ця компанія не перемогла. Після цього йому зателефонував Задорожній і сказав, що через це «він не зміг заробити».

Після цього тендер перевіряла Держаудитслужба, також до голови громади приїжджали представники Управління стратегічних розслідувань МВС. Вони надсилали запити і внаслідок відмови надати інформацію склали протокол про адмінправопорушення, однак в подальшому справу закрили.

Сам же нардеп нібито обіцяв допомогти з вирішенням цих питань. Крім того, Задорожній рекомендував розірвати договір з компанією, яка перемогла в тендері для того, щоб в подальшому укласти договір з «порядною, правильною» фірмою, або «щось думати».

Нагадаємо, Задорожній виграв вибори у окрузі №162 на Сумщині. Він піарився на будівництві водогону у Чупахівській громаді на Охтирщині.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: