Завантаження ...

Чи готують консервацію на зиму у Сумах — розповіли жителі міста

Чи готують консервацію на зиму у Сумах — розповіли жителі міста фото

Містяни, які взяли участь в опитуванні, розповіли про свої плани на зиму журналістам MISTOSUMY. Більшості імпонує мати запаси на зиму та робити їх із продуктів, які виростили на своєму городі.

Наші журналісти звернулись до сум’ян з такими питаннями: 

Чи плануєте заготовляти закрутки на зиму? Де берете інгредієнти: купуєте овочі та прянощі чи маєте свій город?

 Тетяна, пенсіонерка

— Маю невеличку ділянку городу. Мені з чоловіком вистачає , щоб поїсти і зробити консервацію. Можу закривати огірки , помідори,  напої різні з фруктів також. Навіть дітям часто даю, щоб більше домашнього їли, а не в супермаркеті. У магазині купую лише хліб, крупи, цукерки іноді внуками й тому подібне. Те, що можна виростити на городі намагаюсь сама робити.

Світлана, працює у міській раді

— Маю свій город, досить великий, щоб на всю родину вистачало. Але він за містом, тому іноді можу собі дозволити купити продукти в супермаркеті, якщо закінчились домашні. Приїжджаємо на дачу кожного тижня позбираємо овочі й додому забираємо. Щодо консервації також закриваю, але не багато.  Ми із сім’єю не сильно любимо консервовані продукти, тому це лише огірки та помідори.  

Олександр , пенсіонер

— Городом не займаємось уже здоров’я підводить, але всі продукти купуємо на базарі або в супермаркеті. Жінка часто займається консервацією, щоб і дітям та внукам вистачало. 

Надія, держслужбовиця

— Городу свого немає, всі продукти купую в супермаркеті, але без консервації взимку ніяк. Тому зараз багато вже чого зробили: помідори, огірки, баклажани, салати різні. Компоти не закриваю, тому що, як на мене, краще покласти свіжі ягоди в морозильну камеру і потім коли захочеться зварити. Це економія часу і цукру.

Інші містяни відповіли на питання, але відмовилися фотографуватися:

Наталія, вихователька дитячого садка:

— Всі продукти, які можу, вирощую на городі. У супермаркеті намагаюсь не купувати те, що можна взяти на городі. Але, звісно, купую хліб, крупи та молочні продукти. Дуже багато консервую, бо родина велика, щоб на всіх вистачило.

Валентин, пенсіонер:

— Зараз уже нічого не закриваємо та всі продукти купуємо. Нам син допомагає, піклується, щоб не витрачали своє здоров’я марно. Також, знаєте, у нашому віці найцінніше – вільний час. А якщо піклуватись про город, то не буде часу на якийсь відпочинок. Краще піти на рибалку, річку або з внуками побавитись та зберегти своє здоров’я. 

Галина, пенсіонерка:

— Консервація це зараз все чим я займаюсь, повністю всі продукти сама вирощую. Роблю консервацію не тільки для себе, а й для внуків, може ще щось і продам. З усіх продуктів, що є на городі роблю закрутки: болгарський перець, помідори, огірки, з ягід варення закриваю, яблука також. 


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: