Завантаження ...

Зеленбудівці Сум розпочали масштабне очищення річки Стрілка

Зеленбудівці Сум розпочали масштабне очищення річки Стрілка фото

Цього тижня розпочалося комплексне очищення та благоустрій прибережної зони річки Стрілка у Сумах.

Працівники КП "Зеленбуд" за допомогою екскаватора видаляють сміття та багаторічний мул з русла річки на ділянці площею 600 квадратних метрів.

Також заплановано:

  • Підрізати гілки на 60 деревах.
  • Очистити береги від 91 аварійного дерева та чагарників.
  • Прибрати побутові відходи.
  • Скосити траву на площі 2000 квадратних метрів.

Загалом буде упорядковано ділянку довжиною 210 метрів (орієнтовною площею 1050 квадратних метрів) від вулиці Кругової до колектора. Вартість робіт, з урахуванням утилізації відходів, становить 314,3 тисячі гривень.

Очікується, що ці заходи покращать гідрологічний режим та нормалізують поверхневий стік на цій території, що допоможе запобігти підтопленню приватних садиб.

"Восени 2023 року й навесні 2024 року ми отримали багато скарг від місцевих жителів на підтоплення," - повідомив директор КП "Зеленбуд" Єфрем Лазарєв. - "Ця територія має певний нахил до Стрілки, куди стікає тала й дощова вода. Коли річка замулилась, принцип водостоку порушився й почалось підтоплення приватних садиб. Спільно з фахівцями департаменту інфраструктури міста визначили обсяги робіт та виконуємо їх."

Також директор "Зеленбуду" зазначив, що на підприємство надходить багато звернень від сумчан щодо розчищення русла річки Сумка в середмісті. Проте, на даний момент, через значні обсяги та витрати, ці роботи можуть бути проведені лише після закінчення російської агресії та Перемоги України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: