Завантаження ...

Як сумʼяни пристосовуються до відключень світла

Як сумʼяни пристосовуються до відключень світла фото

Одна з нагальних проблем цього літа – відключення електроенергії. Тривалі відключення в умовах спеки викликають неабиякий дискомфорт у містян. На Сумщині світла може не бути до 14 годин на добу. За час без світла смартфони втрачають заряд, кондиціонери та холодильники не працюють, а дистанційні працівники втрачають роботу.

Журналісти MISTOSUMY.com вирішили дізнатись у сум'ян як вони пристосовуються до відключень електроенергії.

Максим, фрилансер:

 Я працюю дистанційно за допомогою ПК, тому відчуваю гостру потребу в електроенергії. Коли світло вимикали за графіками +4/-2 було ще нормально, але коли почали вимикати -4/+2, це внесло вагомий дискомфорт у моє життя. Через відключення доводиться шукати якісь альтернативи в роботі, якісь офіси або коворкінги, адже мати у квартирі генератор не можна, а Ecoflow це дуже дорого і не кожен може собі його дозволити, а працювати за такими графіками вдома – неможливо. Наразі я маю вдома декілька павербанків та ліхтариків, у майбутньому збираюся придбати ноутбук.

Читати також: Енергосистема Сумщини: коли чекати світла

Владислав, переселенець з Луганщини:

— Для того, щоб полегшити життя під час відключень, придбали собі багато павербанків, провели оптоволокно та придбали WI-FI-роутер з акумулятором, оскільки під час відключень мобільний інтернет одразу зникає. На жаль, роутер не встигає повністю заряджатися, тому вистачає його лише на годину або дві максимум, як наслідок, під час першої години відключення ще більш-менш комфортно, а ось далі вже важче.Також мені, як переселенцю, у хабі надали ліхтарик з сонячною батареєю, хоч вона й не дуже потужна, але за день зарядити можливо.

Зазначимо, що у Сумах діє хаб для внутрішньо переміщених осіб з Луганщини. Звернутися можна за адресою: вул. Першотравнева 29, офіс 2.

Сергій, рибак:
Якщо вимикають світло – значить так і треба, не зручно звісно, але так треба. Маю вдома павербанк, заряджаю телефон. Доки світло на вулиці – читаю книжки, коли не видно, тоді вже ліхтариками підсвічую. Ліхтариків мав безліч і до відключень, адже я рибак, а коли вже світло почали вимикати, то їх ще побільшало.
 Галина, художниця:

— Під час відключень малюю або читаю. Користуюсь лише свічками, ліхтарики та павербанки не маю, а зарядки смартфона мені вистачає. Щоб впоратись зі спекою тримаю вікна постійно відкритими.

Діана, студентка:

 З відключеннями дуже важко, бо добре коли вимикають за графіками, але часто графіків не дотримуються. Коли мій батько відкрив для себе Інтернет-замовлення, різноманітних лампочок та ліхтариків у нас значно побільшало, тому з ними проблем немає. Також маємо декілька павербанків та один маленький USB-вентилятор, але його не вистачає і в дію йдуть всі можливі лайфхаки з соцмереж, наприклад рушник змочений холодною водою на шиї.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: