Завантаження ...

Як засмагати безпечно – поради сумʼянам

Як засмагати безпечно – поради сумʼянам фото

РЕКЛАМА Літо асоціюється зі спекою, морем та засмагою. Пора року, коли сонце світить як не можна краще та допомагає нам отримати естетично гарну та рівномірну засмагу. Однак важливо пам’ятати, що перебування на сонці може бути небезпечним, якщо не дотримуватися елементарних порад та правил. Як взяти від сонця користь та не згоріти– читайте у нашому матеріалі.

Вероніка Акімова – візажистка та спеціалістка засмаги у солярії «Eco Zasmaga» й має досвід понад 8 років. Навчалася в університеті наважувалася на курси з макіяжу й урешті-решт вирішила присвятити життя красі. Саме вона розповість нам, як же безпечно засмагати без шкоди для власної шкіри.

На фото Вероніка Акімова, візажистка та спеціалістка засмаги у солярії «Eco Zasmaga»
Фото Наталії Біловол, журналістки MISTOSUMY.com
 

Як підготуватися до засмаги?

Сонячне світло – це не лише джерело тепла та гарного настрою, але й вітаміну D, який зміцнює наш імунітет. Однак для дійсно якісної, рівномірної та естетично привабливої засмаги на потрібні не лише сонячні ванни, але й вітамінна підтримка, яка працює у комбінації один з одним. Вітамін A – збільшує еластичність шкіри, покращує її регенерацію та захищає нашу з вами шкіру від шкідливого впливу ультрафіолету. Вітамін E – нейтралізує вільні радикали, що утворюються під впливом сонячних променів. Засмагайте правильно та корисно для свого організму, наповнюючи його підтримувальними вітамінами.

- Обов’язково з собою майте SPF (сонцезахисний крем), чисту воду, окуляри та головний убір, щоб захиститися від сонця. У пік спеки з 11:00 до 16:00 загалом не рекомендується засмагати, бо сонце стоїть високо й сонячні промені можуть не лише створювати вам омріяну засмагу, а й призводити до опіків. Якщо йти з пляжу не хочеться – перебувайте у затінку. Повірте, через нього все одно проникає ультрафіолет, але мінімальний, - радить Вероніка.
 

SPF (Sun Protector Factor)

Однією з головних правил засмаги – це наявність SPF-крему, який захистить вашу шкіру від шкідливого впливу ультрафіолету. SPF (Sun Protector Factor) – сонцезахисний крем, який допоможе зберігати молодість, еластичність та яскравість вашої шкіри. І важливо обрати правильний SPF саме для вашого типу шкіри. Як правило, крем виражається числом, тобто SPF 5, 10, 15, 30, 50 тощо. Чим вище значення, тим триваліший захист від сонця.

Як обрати правильний SPF?

  • Світлій шкірі, яка майже не засмагає, необхідний максимальний фотозахист – SPF 30-50;
  • Люди зі світло або темно-русим волоссям і світлими очима, а шкіра схильна до сонячних опіків та фотодерматиту, потребують сильного фотозахисту – SPF 15-30;
  • Людям зі смуглою шкірою, яка добре засмагає, але не схильна до опіків – SPF 10-15;
  • Дітям – SPF 50.

- Наносити його потрібно за 15-20 хвилин до виходу з дому. Крайній випадок – це вже на пляжі. Зверну увагу на те, що особливо уважними потрібно бути до дітей, у яких чутлива шкіра та потребує якомога сильніших сонцезахисних кремів, - розповідає майстриня.

Враховуйте при виборі крему:

  • Тривалість на сонці: чим довше будете перебувати на сонці – тим вище значення сонцезахисного крему вам треба;
  • Інтенсивність випромінювання: у горах чи на пляжі – знадобиться крем з вищим SPF, ніж у місті;
  • Індивідуальні особливості: чутливій шкірі схильній до алергій потрібен гіпоалергенний сонцезахисний крем.

І останній фактор, який потрібно врахувати – це тип вашої шкіри:

  • Жирна чи комбінована шкіра: легкі гелі або флюїди.
  • Суха шкіра: рекомендується використовувати крем, який не тільки захистить вашу шкіру, а й зволожить її.
  • Чутлива шкіра: крем з мінеральними фільтрами, які створюють захисний бар’єр.
  • Проблемна шкіра: креми з матовим ефектом, вони допоможуть регулювати вироблення шкірного сала та маскувати блиск.

- Загалом є кілька фототипів шкіри. Перший – це коли ви не засмагаєте, а одразу червонієте. Другий та третій – коли ваша шкіра червоніє, але потім береться засмага. Четвертий – ви не згораєте взагалі, а засмагаєте, - розповідає Вероніка.

Також майстриня наголошує на тому, що після кожного заходу у воду бажано – наносити новий шар сонцезахисного крему. Вода його змиває, навіть водостійкі. Бо вода – це дзеркало для ультрафіолету. Ви засмагаєте ще більше.

Які є протипоказання від засмаги

На нашій шкірі є ділянки, які потребують додаткового захисту від ультрафіолетового випромінювання. І це – наші родимки та пігментні плями. Родимки можуть стати більшими або переродитися у злоякісну пухлину під впливом сонця. Пігментні плями можуть потемніти або збільшитися.

- Чим більше родимок на вашому тілі – тим більш не бажано засмагати на сонці. Тут рекомендується консультація лікаря, щоб він порадив вам, що робити. Однак, їх все одно бажано прикривати пластирами, щоб запобігти усім наслідкам, - радить майстриня.

За словами Вероніки, також не рекомендується пити під час засмаги, бо велика ймовірність отримати сонячний удар значно швидше.

Що робити після засмаги?

Колір засмаги не вічний, бо з часом тьмяніє та зникає. Відбувається це через те, що наша шкіра постійно оновлюється і верхній шар, насичений меланіном, злущується. Коли повертаєтеся з пляжу додому – сходіть до душу, щоб змити з себе усе, а потім нанесіть зволожувальний крем на тіло. І, звичайно, як і під час, так і після пити більше води, щоб не було зневоднення.

Записатися на миттєву засмагу можна в Instagram

Або по номеру телефона: (+380) 95 372 5292

Адреса: вул. Металургів, 5

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: