Завантаження ...

Омолоджування вдома, або як працює самомасаж: коментар сумської косметологині

Друге підборіддя, зморшки, не рівний тон обличчя – стикатися упродовж життя можна з будь-чим, однак постає питання: як же це вирішити? Хтось може йти на косметологічні процедури та ін’єкціями прибирати усе, а хтось може боятися, чи взагалі виступати проти цього. Самомасаж обличчя – рішення, яке допоможе зберегти молодість, підтягнуту шкіру та її здоровий вигляд. Що таке самомасаж, які він розв'язує проблеми зі шкірою та коли ж можна побачити вже перші результати – дізнавайтеся у нашому матеріалі.

Журналісти MISTOSUMY.com зв’язалися з Валерією Олейниковою, сумською косметологинею-масажисткою, остеопатологинею та засновницею студії «ONOVLENA», власницею торгової марки косметики «ONOVLENA», щоб з’ясувати про такі терміни як «фейсбілдинг», «самомасаж обличчя» та дізнатися їх користь для нашого зовнішнього вигляду. А щоб дізнатися як зберегти молодість – читайте далі.

На фото Валерія Олейникова, сумська косметологиня
Фото взяте з особистої сторінки Валерії в Instagram
 

Що таке самомасаж і навіщо він потрібен?

- Відомий вислів «краса врятує світ» і сьогодні не втрачає своєї актуальності. І тому ми маємо безліч пропозицій технік з догляду за обличчям та тілом. Але погляди на досягнення бажаного результату все ж таки дуже різняться. Хтось вибирає кардинальні впливи, такі як хірургія або ін'єкційні процедури. Є і такі, що спрямовують свій вибір на природні методики догляду. Це і комплексне харчування, фізичні навантаження, масажі, медитації тощо. Дехто користується послугами спеціаліста, а хтось розвиває власні навички, - розповідає Валерія.

Одна з навичок – це самомасаж обличчя. Це так званий ритуал краси, який вдома може проводити кожна жінка в зручний час, у комфортних умовах з улюбленими маслами. Існує поняття фейсбілдингу. І у чому ж різниця? Ми розповідаємо. 

Самомасаж – це масаж, який робиться за допомогою «інструментів»: руки, пальці, камінчики, м’ячики тощо. Фейсбілдинг – це робота безпосередньо м’язів обличчя. Тобто це пасивний та активний вплив на м’язи. Однак мета цих занять одна – запобіганню старіння та збереження молодості.

- Ви запитаєте, чи потрібно це робити? Чи обов’язково це? Знаєте, однозначно скажу, що так! Життя – це рух, теж саме можна сказати про молодість. Поки є активний рух рідин в тканинах, поки живлення та детокс – до тих пір шкіра буде виглядати молодою, - розповідає масажистка.

Чим активніше ви рухаєтеся або надаєте руху своїм органам – тим ефективніше омолоджуєтеся.

Які проблеми вирішує самомасаж?

Як розповідає косметологиня, з віком шкіра стає більш пастозною й ущільненою, що сприяє затримці рідини в тканинах. І саме механічна дія на проблемні зони забезпечує зменшення виявленню подібного стану. Коли немає набряку – живлення тканин відбувається в рази краще. Завдячуючи механічному впливу на епідерміс – суттєво вирівнюється рельєф шкіри та її стан.

- Найголовніше та найприємніше у самомасажі – це те, що знімаються оці так звані «затиски» з м’язів обличчя, - розповідає Валерія.

Коли можна побачити перші результати?

Перевагою самомасажу є можливість впливати на зовнішній стан самостійно й регулярно. Техніка підтримує та виступає аналогією дію професійних процедур догляду за обличчям. Режимне дотримання регулярності самомасажу – це завжди підвищення ефективності живлення тканин, що сприяє оздоровленню.

- Перші результати ви побачите вже після першого ж сеансу, бо дренаж забезпечує покращення кольору обличчя, роблячи ваш тон шкіри рівним та здоровим, - розповідає масажистка.

Масаж бажано робити не частіше, ніж 2 рази на тиждень, щоб не запустити процес витончення підшкірно-жирового шару, що, у свою чергу, призведе до гіршого зовнішнього вигляду. Найкраще робити його ввечері перед сном після душу. Шкіра має бути зволожена і збагачена певними засобами: масажний крем чи кремова маска. 

Самомасаж обов'язково має включати техніки, які дренують, стимулюють та розслабляють:

  • для гарного ліфтингу добре працюють фасціальні техніки (сукупність методів для розслаблення м’язів);
  • для роботи з другим підборіддям – використовуйте гумові баночки. Також вони використовуються по усьому обличчю, рухаючись від центру обличчя до вух. Потрібно брати різні розміри баночок: більший на підборіддя та менший на зону очей, наприклад. Косметологиня радить використовувати цю техніку людям, у яких деформаційний тип шкіри.
  • для опрацювання зморшок усіх типів – підійде камінь гуа ша. Його можна використовувати для позбавлення набряків обличчя. Тиск на шкіру має бути трішки більше, ніж пригладжування. І засоби, що в своєму складі містять пептиди, які спрямовані на зменшення зморшок.

- У будь-якому випадку виконуючи самомасаж обличчя – це 100% сприятимете покращенню стану шкіри, відповідно і поліпшенню зовнішнього вигляду, - підсумовує фахівчиня.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: