Завантаження ...

Відсторонили суддю з Дніпропетровщини, який організував викрадення бізнес-партнера на Сумщині

Відсторонили суддю з Дніпропетровщини, який організував викрадення бізнес-партнера на Сумщині фото

Вища рада правосуддя ухвалила рішення про тимчасове відсторонення судді Господарського суду Дніпропетровської області від здійснення правосуддя. Причиною такого рішення стала підозра судді в організації викрадення його бізнес-партнера.

Як встановило слідство Державного бюро розслідувань (ДБР), суддя, бажаючи отримати додаткові доходи, у 2017 році залучив до бізнесу свого знайомого. Разом вони зареєстрували сільськогосподарське підприємство на Сумщині. Проте з часом між партнерами виник конфлікт, оскільки суддя хотів повністю контролювати бізнес.

Щоб усунути партнера, суддя звернувся до представників кримінального середовища з пропозицією викрасти його. За 17 тисяч доларів США виконавці мали викрасти чоловіка та змусити його підписати документи про передачу майна підприємства.

Співробітники ДБР задокументували всі злочинні дії судді. Йому було повідомлено про підозру за частиною 2 статті 15, частиною 3 статті 27, частиною 2 статті 146 Кримінального кодексу України (організація замаху на викрадення людини та позбавлення волі, вчиненого з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, та здійснюваного протягом тривалого часу). За вчинене судді загрожує до 5 років позбавлення волі.

Суд обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з електронним контролем.

Процесуальне керівництво у цій справі здійснює Офіс Генерального прокурора, повідомили в ДБР.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: