Завантаження ...

Під Сумами збудують модульне містечко для ВПО за підтримки ООН

Під Сумами збудують модульне містечко для ВПО за підтримки ООН фото

Сумська область отримає нове сучасне житло для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Відбулося підписання тристоронньої угоди між Сумською ОВА, Нижньосироватською сільською радою та УВКБ ООН про будівництво модульного містечка.

Проєкт передбачає встановлення 10 модульних будинків, розрахованих на проживання 70 осіб. Будинки будуть обладнані всім необхідним для комфортного проживання. Загальна вартість проєкту становить 16,3 млн грн і фінансується повністю за кошти УВКБ ООН.

Вибір сімей для проживання у модульному містечку здійснюватиметься спеціальною комісією. До її складу увійдуть представники УВКБ ООН, Сумської ОДА та Нижньосироватської сільської ради.

За словами голови Київського польового офісу УВКБ ООН в Україні Крістіана Лангехенке, це модульне містечко не буде ізольованим від громади. Навпаки, воно стане можливістю для ВПО інтегруватися в місцеве життя та стати повноправними членами громади.

Реалізація цього проєкту є важливим кроком для подолання гуманітарної кризи на Сумщині та демонструє міжнародну підтримку України.

Орієнтовний термін завершення будівництва модульного містечка – жовтень 2024 року, повідомили в ОВА.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: