Завантаження ...

На прикордонні Сумщини точаться бої, - російські джерела (оновлено)

На прикордонні Сумщини точаться бої, - російські джерела (оновлено) фото

Російські телеграм-канали у вівторок зранку повідомили про нібито захід української диверсійно-розвідувальної групи на територію курської області з боку української Сумщини. Українська влада ситуацію наразі не коментувала.

Прокремлівський телеграм-канал Mash стверджував, що близько 9-ї години ранку кордон перетнули близько 100 озброєних людей на важкій техніці, але їх нібито відкинули, пише ВВС Україна.

Про відбиту атаку заявив у своєму телеграм-каналі і виконувач обов'язків губернатора Курської області Олексій Смирнов: "Сьогодні із Суджанського та Коренівського районів надходить інформація про спроби прориву ЗСУ на територію Курської області. Бійці Прикордонної служби ФСБ Росії та Збройних Сил РФ не допустили прорив кордону".

Раніше стало відомо про обстріл населених пунктів Суджа та Заолешенка. У соцмережах з'явилися відеозаписи, на яких видно пошкодження будинків та автомобілів, чути звук сирени. Місцева влада повідомила, що 11 людей отримали поранення.

"Сьогодні вночі з боку України обстріляно місто Суджа. Поранено п'ятьох людей, зокрема трьох дітей... Сильно пошкоджено кілька житлових будинків", - стверджує Смирнов у телеграмі.

При цьому влада Україні у вівторок зранку повідомила, що протягом доби росіяни 35 разів обстріляли Сумщину, від чого одна людина загинула.

Тим часом, як передають російські військові телеграм-канали, бої на Курщині тривають.

"За наявними первинними даними із кількох джерел, противнику вдалося завести кілька одиниць бронетехніки на нашу територію, - пише канал "Два майора". - Напрям Курилівка та Гончарівка, ворог кидком намагається пробитися вцілілими танками. Обстановка залишається складною. Йде обстріл ЗСУ міста Суджа".

Також телеграм-канали пишуть про нові тактичні позначки на техніці - у вигляді трикутника.

Про певні військові дії на території РФ також повідомляє низка українських воєнних блогерів та телеграм-каналів.

Українська влада офіційно ситуацію у прикордонних районах не коментувала.

Керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко повідомив: “російські воєнкори брешуть про контрольованість ситуації на курщині. росія не контролює кордон”.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: