Завантаження ...

Вразливі верстви населення прифронтових територій Сумщини забезпечать гуманітарним скрапленим газом

Вразливі верстви населення прифронтових територій Сумщини забезпечать гуманітарним скрапленим газом фото

Уряд України ухвалив постанову, яка передбачає реалізацію експериментального проєкту з постачання скрапленого газу в балонах як гуманітарної допомоги для вразливих категорій населення у прифронтових районах Харківської, Сумської, Донецької та Херсонської областей.

Цей документ детально регламентує порядок отримання, розподілу та використання гуманітарної допомоги у вигляді побутового скрапленого газу, а також необхідного обладнання, яке надається міжнародними донорами та національними нафтогазовими компаніями.

Ініціатива цього проєкту належить Міністерству енергетики України, яке спільно з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та іншими урядовими органами розробило відповідний проект акта. Обговорення цього документа відбулося на спеціальних нарадах під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Ухвалення цього акта є частиною виконання Плану першочергових заходів щодо стабілізації життєзабезпечення населення на територіях, де ведуться бойові дії, затвердженого розпорядженням Уряду від 25 червня 2024 року № 583-р.

Метою цього рішення є надання підтримки постраждалому населенню прифронтових громад та нормалізація життєдіяльності населених пунктів, де відсутні або зруйновані розподільчі мережі природного газу та відбуваються тривалі перебої з електропостачанням.

Завдяки цьому проєкту вразливі верстви населення отримають можливість опалювати свої домівки та готувати їжу навіть за умов обмеженого доступу до традиційних енергоносіїв.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: