Завантаження ...

Від 40 до 50 КАБів за добу застосовує ворог у прикордонних громадах Сумщини

Від 40 до 50 КАБів за добу застосовує ворог у прикордонних громадах Сумщини фото

Ситуація в прикордонних районах Сумської області залишається надзвичайно напруженою. Протягом останніх днів ворог інтенсивно обстрілює цивільну інфраструктуру, застосовуючи різноманітну зброю, зокрема керовані авіаційні бомби.

Як повідомив начальник Сумської ОВА Володимир Артюх в ефірі національного марафону «Єдині новини», росіяни щодоби випускають від 40 до 50 керованих авіабомб по прикордонних громадах. Серед них є як звичайні, так і нові модернізовані моделі, які вчора були застосовані для обстрілу міста Суми. Крім того, ворог почав використовувати більш потужні бомби ФАБ-500.

Внаслідок цих обстрілів є жертви серед цивільного населення. Тільки за минулу добу п’ятеро людей отримали поранення.

Для забезпечення безпеки населення обласна адміністрація продовжує проводити евакуацію з небезпечних районів. Станом на сьогодні евакуйовано вже 19 800 людей, серед яких 2 500 дітей. З 6 серпня з 23 населених пунктів п’яти громад Сумського району додатково евакуйовано близько 3 800 жителів, у тому числі 175 дітей.

Обов’язкова евакуація оголошена для сімей з дітьми, які проживають у Середино-Будській та Великописарівській громадах.

Сумська обласна військова адміністрація закликає мешканців прикордонних районів негайно евакуюватися в безпечніші місця.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: