Завантаження ...

5 років тюрми отримала ворожа інформаторка, яка «зливала» дані про ЗСУ рашистам

5 років тюрми отримала ворожа інформаторка, яка «зливала» дані про ЗСУ рашистам фото

Апеляційний суд виніс суворий вирок мешканці прикордонного Глухова, яка співпрацювала з російськими спецслужбами на шкоду національній безпеці України.

Слідство встановило, що жінка систематично збирала та передавала окупантам розвідувальні дані про дислокацію, кількість та озброєння підрозділів ЗСУ, які захищають північні рубежі нашої держави. Крім того, вона інформувала ворога про наслідки російських обстрілів, зокрема, про координати зруйнованих будівель інфраструктури. Ця інформація використовувалась російськими військами для коригування вогню та планування нових атак.

Для передачі даних зловмисниця використовувала месенджер, через який спілкувалась зі своїм родичем, який проживає в Росії та співпрацює з російськими спецслужбами.

У червні 2023 року контррозвідники СБУ затримали зрадницю під час чергової спроби передачі розвідувальних даних.

Суд першої інстанції призначив зловмисниці покарання у вигляді 1 року 2 місяців позбавлення волі. Однак, апеляційний суд, детально розглянувши всі матеріали справи та врахувавши тяжкість злочину, скасував цей вирок і призначив більш суворе покарання – 5 років позбавлення волі.

Слідчі СБУ та прокурори довели вину жінки у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (незаконна передача інформації представникам іноземної держави, її збройним формуванням або міжнародним організаціям, яка може бути використана проти України), повідомили в СБУ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: