Завантаження ...

Суд зобов’язав прихильника путіна з Сумщини прочитати "Кобзаря"

Суд зобов’язав прихильника путіна з Сумщини прочитати "Кобзаря" фото

Унікальне рішення виніс суд щодо мешканця селища Липова Долина, який висловлював підтримку російській агресії. Замість традиційного покарання, чоловік отримав нестандартне завдання – прочитати збірку Тараса Шевченка "Кобзар".

Як повідомляє місцева газета "Наш край", чоловік був засуджений за поширення проросійської пропаганди та виправдовування збройної агресії рф проти України. Суд визнав його винним у тому, що він публічно вихваляв президента росії та звинувачував українську владу у розв’язанні конфлікту.

Лінгвістична експертиза підтвердила, що у висловлюваннях чоловіка містилися елементи глорифікації російського лідера та виправдовування російської агресії.

Суд призначив йому покарання у вигляді умовного позбавлення волі та додатково зобов’язав прочитати "Кобзаря". Цей нестандартний підхід має на меті не тільки покарати винного, але й допомогти йому усвідомити свою помилку та сформувати проукраїнську позицію.

Сам чоловік під час судового засідання визнав свою провину та покаявся, заявивши, що його висловлювання були необдуманими і викликані конфліктами з оточенням.

Контроль за виконанням судового рішення покладено на уповноважений орган з питань пробації.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: