Завантаження ...

Вісім сумських шкіл отримають держфінансування на модернізацію харчоблоків

Вісім сумських шкіл отримають держфінансування на модернізацію харчоблоків фото

Уряд затвердив розподіл субвенції з Державного до місцевих бюджетів на капітальний ремонт харчоблоків у закладах загальної середньої освіти  № 1, 2, 6, 15, 18, 22, 25, 27 сумської громади.

Сумська громада подавала 11 пропозицій, відповідно до розробленої попередньо проєктно-кошторисної документації. З них на конкурсній основі відібрано вісім відповідно до Порядку, затвердженого Кабміном. Оцінювала проєктні заявки відповідна комісія Міністерства освіти і науки України, до роботи якої були залучені незалежні експерти.

На модернізацію харчоблоків у Сумській міській територіальній громаді з Державного бюджету виділено 82 600,8 тис. гривень. Відповідно до урядових вимог, обов’язковим є співфінансування з місцевого бюджету – 37 015,30 тис. гривень (30%). Ці кошти забезпечать підтримку громади у реалізації реформи шкільного харчування, спрямованої на створення умов для належного розвитку учнів та збереження їх здоров’я.

Загалом для модернізації харчоблоків у Сумській МТГ з Державного бюджету виділено 82,6 млн грн.

Усього для реалізації в державі обрано 159 проєктів, загальна вартість яких складає 1,5 млрд гривень.

Додамо, що повний цикл моніторингу реалізації проєктів, включно із даними про закупівлі, звітами про одержані та використані кошти, прогресом виконання робіт, а також їхньою фотофіксацією здійснюється через екосистему DREAM. Вся інформація буде доступна публічно в профілі фінансової програми: https://bit.ly/4fFY1fl.

DREAM – це цифрова платформа, своєрідне «єдине вікно», яке містить інформацію про фінансування, управління та контроль проєктів відбудови житла, будівель та доріг. Це єдиний цифровий канал для всіх без винятку проєктів відбудови на національному, регіональному та місцевому рівнях. Система збиратиме всі наявні дані з державних реєстрів і розміщуватиме їх у паспорт кожного об'єкта в режимі онлайн.

Повідомляють у Сумській міськраді.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: