Завантаження ...

Депутата Сумської міської ради підозрюють у заволодінні майном громади на 17 млн грн

Депутата Сумської міської ради підозрюють у заволодінні майном громади на 17 млн грн фото

Слідчі поліції Сумської області спільно зі Службою безпеки України розслідують справу щодо директора товариства з обмеженою відповідальністю, який також є депутатом Сумської міської ради. Його підозрюють у заволодінні чужим майном.

Згідно з інформацією слідства, з 2005 року це товариство, основним видом діяльності якого є виробництво та постачання теплової та електричної енергії в місті Суми, використовує орендований цілісний майновий комплекс, що належить громаді.

У 2021-2022 роках директор підприємства, використовуючи кошти громади, закладені в тариф на теплопостачання, придбав нову техніку (зварювальний агрегат, колісний екскаватор, екскаватор-навантажувач та автокран) в рамках затвердженої міською радою інвестиційної програми. Незважаючи на те, що ця техніка є власністю громади, вона була облікована на балансі товариства.

Таким чином, підозрюваний незаконно перевів комунальне майно у власність підприємства і почав його використовувати в своїх комерційних цілях. Внаслідок цих дій Сумська міська територіальна громада зазнала збитків на суму 17 155 000 гривень.

Керівництво Сумської обласної прокуратури повідомило підозрюваному про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах). Слідство триває, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.ф

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: