Завантаження ...

На Сумщині введені графіки аварійних відключень електрики

На Сумщині введені графіки аварійних відключень електрики фото

Про це повідомили в АТ "Сумиобленерго".

З метою стабілізації енергосистеми України та забезпечення рівномірного розподілу наявних обсягів електроенергії, за вказівкою НЕК "Укренерго", на території Сумської області введені графіки аварійних відключень.

Відключення електроенергії відбуватимуться для всіх споживачів, розподілених на 10 черг.

Також за вказівкою НЕК "Укренерго" на території Сумської області введені Спеціальні графіки аварійних відключень (СГАВ) - для всіх черг.

Нагадаємо, графіки аварійних відключень застосовуються в аварійних випадках, коли за дуже короткий термін – від 3 до 15 хвилин – треба негайно знизити величину потужності, що споживається з мережі. У таких випадках тривалість знеструмлення спрогнозувати неможливо. Здебільшого це відбувається при масштабній аварійній ситуації.

Причина застосування - аварійна ситуація в енергосистемі України. Це результат масованої атаки на енергетику України, які армія рф здійснює прямо зараз.

Черга при АВАРІЙНИХ знеструмленнях відображається НА МОМЕНТ ВІДКЛЮЧЕННЯ в реальному часі на сайті АТ «СУМИОБЛЕНЕРГО» в розділі «Споживачам»-«Відключення» за Вашою адресою чи номером особового рахунку.

СГАВ або Спец ГАВ (спеціальний графік аварійних відключень) - комплекс заходів, спрямований на розвантаження енергосистеми у значних обсягах, які реалізуються відключенням ліній 35-150 кВ, а також трансформаторів і секцій шин на підстанціях 35-150 кВ.

Вводиться та відміняється за спеціальною командою диспетчера НЕК «Укренерго». Наголошуємо: повідомити споживачів про тривалість знеструмлення при застосуванні СГАВ – неможливо.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: