Завантаження ...

Вимкнули світло не за графіком: що відбувається?

РЕКЛАМА

Час відключення електроенергії за конкретною адресою іноді не співпадає з графіком погодинних відключень (ГПВ), опублікованим АТ "СУМИОБЛЕНЕРГО". У розподільчій компанії пояснили причини можливих розбіжностей.

Днями через масовані атаки на енергосистему України були введені екстрені відключення електроенергії (ГАВ). На Сумщині одночасно діяли і ГПВ, і ГАВ. Якщо за графіком погодинних відключень у вас має бути світло, але його немає, це може означати, що за вашою адресою аварійне знеструмлення.

Важливо знати: номери черг за ГПВ і ГАВ – різні. Тому варто звертати увагу, які саме застосували - погодинні чи аварійні відключення. Як повідомляють в Сумиобленерго, усі споживачі рівномірно розподілені на 6 черг за ГПВ та на 10 черг за ГАВ.

ЗРУЧНІ ФУНКЦІЇ:

Черга за ГАВ відображається в реальному часі на сайті АТ «СУМИОБЛЕНЕРГО» в розділі «Споживачам»-«Відключення». Для перевірки введіть адресу або номер особового рахунку

У цьому ж розділі можна дізнатися номер своєї черги для ГПВ. Інформацію також нададуть оператори кол-центр АТ "СУМИОБЛЕНЕРГО". Телефонуйте за номерами: 0 800 300 247 або 0 542 659 659. Графіки погодинних відключень доступні в особистому кабінеті та мобільному додатку "E-Svitlo".

  • Коли час знеструмлення не відповідає вашій черзі за ГПВ?

Графік погодинних відключень розроблені для схеми нормального режиму роботи енергосистеми. Нині ситуацію ускладнюють постійні атаки на енергетичну інфраструктуру. Зміна черги при застосуванні ГПВ може бути пов'язана з переходом на резервні лінії через обстріли прикордоння, ремонт пошкоджених об'єктів або ліквідацію технічних неполадок. При цьому тимчасово (на час вирішення проблеми) змінюється черга за конкретною адресою.

Якщо ви помітили розбіжності, звертайтеся до кол-центру за вказаними номерами.

  • Інші типи відключень:
  1. Аварійні вимкнення — інформація в розділі "Поточні аварійні вимкнення".
  2. Планові відключення — у розділі "Споживачам-Відключення-Планові відключення".

Зареєстровані в особистому кабінеті "Е-SVITLO" споживачі отримують попередження про планові знеструмлення на електронну пошту. Крім того, в облікових записах користувачів видно є зараз світло чи немає.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: