Завантаження ...

Скандал у поліції: шістьох правоохоронців підозрюють у фальсифікації справ

Скандал у поліції: шістьох правоохоронців підозрюють у фальсифікації справ фото

Сумська обласна прокуратура повідомила про підозру шістьом співробітникам Сумського районного управління поліції. Правоохоронці звинувачуються у притягненні невинних людей до кримінальної відповідальності шляхом фальсифікації матеріалів кримінальних проваджень.

За даними слідства, поліцейські, серед яких були офіцери громади, дільничні та слідчі, з метою покращення своїх показників залучали до схеми бездомних та інших вразливих верств населення. Їм інкримінували несуществуючі злочини, а потім «розкривали» їх. Наразі встановлено щонайменше чотири такі випадки.

Двоє підозрюваних відповідатимуть за безпосереднє притягнення невинних до кримінальної відповідальності. Решта – за підбурювання до цього злочину або замах на його вчинення.

Досудове розслідування проводиться Державним бюро розслідувань за процесуального керівництва прокуратури. Оперативний супровід здійснює Служба безпеки України.

Згідно з Конституцією України, кожна людина вважається невинуватою, доки її вину не буде доведено в суді, повідомили в обласній прокуратурі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: