Завантаження ...

Скільки коштує зібрати дитину до школи у Сумах – ми спитали

Скільки коштує зібрати дитину до школи у Сумах – ми спитали фото

Останні літні дні добігають кінця, а це означає, що зовсім скоро почнеться новий навчальний рік для школярів, а для їх батьків кінець сезону підготовки дітей до школи.

Збір дитини до школи – це те, що вже давно стало частиною підготовки до навчального року, адже батьки отримують цілі списки того, що потребує їх школяр. Шкільні речі завжди відрізнялися чималими цінами, особливо в розпал сезону, а з початком повномасштабного вторгнення ще й зросли.

 

Скільки ж коштує сумчанам зібрати дитину до школи? Для відповіді на це питання, журналісти MISTOSUMY.com вирішили дізнатись, скільки батьки витратили грошей на шкільні речі для своїх дітей.
 

Олена:

– Рюкзак 1500 грн, шкільна форма 2000 грн, шкільне приладдя: ручки, зошити, олівці, альбоми тощо – 1500 грн, кросівки для фізкультури 800 грн, повсякденне взуття близько 1000 грн, спортивна форма 1000, разом близько 7800 грн. Порівняно з заробітною це дуже багато. Хотілося б, щоб якусь частину, або хоча б мінімально зошити, ручки видавала школа.

Світлана, фотографуватися відмовилася:

– В наш час дитину важко зібрати до школи, з постійними тривогами магазини більше часу зачинені, ніж відчинені. Тому досі дитина цілком не зібрана, але все ж таки нам вдалося дещо придбати: канцелярія приблизно 1500 грн, кросівки 1300 грн, спортивний костюм 1200 грн, 2 пари штанів 850 грн, 2 кофтинки 740 грн. Рюкзак та білизну ще не купували,  але орієнтовно 3000 грн ще знадобиться це точно,  а то й більше. І це все купляється по мінімуму, найнеобхідніше на перше час і не дуже дороге. Тож сума орієнтовно виходить близько 10000 грн. Для нашого часу і з нашими цінами, це начебто недорого, але в порівнянні з моєю зарплатнею, це дорого, бо таку суму я отримую за місяць роботи.

Марина:

– Штани, вишиванка, туфлі 3000 грн, рюкзак близько 1000 грн, спортивний костюм та кросівки 3000 грн, джинси, пара сорочок 2000 грн, канцелярія близько 1000 грн, зауважу, що це без спец. зошитів та підручників. Минулого року купувала дитині підручники, як цього року буде не знаю. Плюс ще якісь дрібниці, так і набереться 10000 грн як «з куща». До того ж це ще не враховуючи верхнього одягу, ноутбука чи комп'ютера, які конче необхідні при дистанційному та змішаному форматі навчання.

Галина, фотографуватися відмовилася:

– Рюкзак десь 2200 грн, канцелярія десь 700-800 грн, форма, з усіма потрібними речами, щоб ходити до школи, близько 2500-3000 грн. Зібрати важко, бо все дороге, а коштів на всі речі інколи не вистачає, тому скуповуємося частинами.

Олександр, фотографуватися відмовився:

– Канцтовари — приблизно 1800 грн, індивідуальні зошити з предметів 200 грн, рюкзак 800 грн, спортивний костюм 350 грн, шкільна форма дісталась від старшого брата, який через карантин та дистанційку не одягав її, тому 0 грн. Вважаємо, що обійшлися в цьому році по мінімуму. Та головне, щоб у дітей була можливість навчатися.

Ганна:

– У цьому році ми обійшлися легким переляком, витратили лише близько 600 грн на канцелярію, а шкільна та спортивна форми лишилися з минулого року, як і рюкзак. Завдяки дистанційці речі майже нові.

Нагадаємо, новий навчальний рік на Сумщині починається 2 вересня 2024 року та закінчується 30 червня 2025 року. Перший дзвоник для більшості лунатиме дистанційно, адже Рада національної безпеки і оборони дозволила навчання за очною та змішаною формою лише у тих закладах, які мають протирадіаційні укриття. 


Зіборов Нікіта
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: