Завантаження ...

У Сумах третій рік обіцяють збудувати модульне містечко для ВПО

У Сумах третій рік обіцяють збудувати модульне містечко для ВПО фото

Сумська область отримає додаткову підтримку у відновленні після російської агресії. Про це повідомив начальник Сумської ОВА Володимир Артюх під час зустрічі з координатором системи ООН в Україні Матіасом Шмале.

Як стало відомо, вже на початку вересня в Сумах розпочнеться будівництво модульного містечка для 100 внутрішньо переміщених осіб. Проект фінансується за підтримки Шведського Червоного Хреста. Це дозволить забезпечити житлом людей, які втратили свої домівки внаслідок російських обстрілів.

Сумщина, як прифронтова область, зазнає постійних обстрілів з боку росії. Лише за серпень росіяни здійснили понад 2200 обстрілів, що призвело до руйнування житлових будинків та інфраструктури. Для захисту цивільного населення проводиться евакуація, і кількість вимушених переселенців продовжує зростати.

Під час зустрічі з Матіасом Шмале Володимир Артюх також підкреслив важливість міжнародної допомоги у відновленні освітніх закладів, медичних установ та створенні центрів для ветеранів.

Координатор системи ООН в Україні запевнив у готовності надавати всебічну підтримку Сумській області. Він відзначив важливість співпраці з місцевою владою для ефективного вирішення гуманітарних проблем.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: