Завантаження ...

Сумщину відвідав міністр закордонних справ Франції

Сумщину відвідав міністр закордонних справ Франції фото

20 жовтня Сумщину відвідав міністр Європи та закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро. Мета візиту – ознайомитися з ситуацією в прикордонному регіоні, який найбільше постраждав від російської агресії, та підтвердити незмінну підтримку України з боку Франції.

Під час візиту міністр відвідав Тростянець, де оглянув наслідки руйнувань та відвідав Сумський художній музей. У Сумах він зустрівся з військовими, ознайомився з роботою переданої Францією техніки та обговорив подальші потреби ЗСУ.

Жан-Ноель Барро підкреслив важливість Сумщини у протистоянні російській агресії: "Саме звідси до України зайшли російські танки, які рухалися в напрямку Києва, щоб захопити місто. Звідси розпочалася наступальна операція в Курській області, яка викликала захоплення в усього світу. І саме тут українці тримають один із найтяжчих на сьогодні фронтів".

Начальник Сумської ОВА Володимир Артюх подякував французькій делегації за візит та підтримку: "Таким чином Франція дає чіткий сигнал – вона разом з українцями і продовжує надавати Україні, і Сумщині зокрема, потужну і різнопланову підтримку".

Окрім військової допомоги, Франція планує надавати підтримку у відновленні цивільної інфраструктури, зокрема, шкіл, повідомили в ОВА.

Сумщину відвідав міністр закордонних справ Франції фото №1
Сумщину відвідав міністр закордонних справ Франції фото №2
Сумщину відвідав міністр закордонних справ Франції фото №3
Сумщину відвідав міністр закордонних справ Франції фото №4
Сумщину відвідав міністр закордонних справ Франції фото №5
Сумщину відвідав міністр закордонних справ Франції фото №6
Сумщину відвідав міністр закордонних справ Франції фото №7
Сумщину відвідав міністр закордонних справ Франції фото №8
Сумщину відвідав міністр закордонних справ Франції фото №9
Сумщину відвідав міністр закордонних справ Франції фото №10
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: