Завантаження ...

104-річна українка вакцинувалася від коронавірусу

104-річна українка вакцинувалася від коронавірусу фото

В Одесі 104-річна жінка вакцинувалася від коронавірусу, а щеплення бабуся зробила перед поїздкою за кордон. Софія Цуркан отримала першу дозу препарату і стала мешканкою міста найповажнішого віку, яка пройшла вакцинацію. Про це передали в Департаменті охорони здоров'я Одеської міської ради на сторінці в Facebook.

Пані Софія Людвигівна, корінна одеситка, в листопаді зробила собі закордонний паспорт, оскільки збирається відправитися в подорож до Польщі, щоб побачитися з дітьми та їх сім'ями.

Грунтовно готуючись до поїздки за кордон, тепер жінка отримала першу дозу вакцини Pfizer. Другу дозу мають намір зробити вже через три тижні.

За словами її дочки Ванди Цуркан, після зробленого щеплення самопочуття у 104-річної одеситки нормальне, ніякого погіршення не було, а місце уколу не почервоніло, передає "Суспільне".

 

"Ми вирішили зробити Pfizer, бо самі вакциновані ним. Також нам порекомендували медики зробити щеплення саме ним. Ми давно хотіли це зробити, але нам говорили про те, що цією вакциною вдома не щеплять. Втім я змогла домовитися і додому приїхала лікарка моєї мами з медсестрою", - каже пані Ванда.

 

У прес-службі Міграційної служби Одеської області розповіли, що Софія Цуркан все життя жила і працювала в Одесі, і зараз "проблеми зі здоров'ям призвели до необхідності лікування за кордоном", для чого жінці й оформили закордонний паспорт.

Зроблено це було в пільговому порядку, оскільки громадянці понад 80 років.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: