Завантаження ...

Євросоюз посилить санкції проти Росії 24 лютого

Євросоюз посилить санкції проти Росії 24 лютого фото

У річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну, 24 лютого, Євросоюз запровадить нові санкції щодо РФ. Про це повідомив канцлер Німеччини Олаф Шольц, виступаючи 8 лютого у Бундестазі, передає Цензор.НЕТ із посиланням на DW.

Шольц пообіцяв, що ЄС підтримуватиме Україну "настільки довго, скільки це буде необхідно". Канцлер зазначив, що Німеччина є однією з країн, які надають Києву найбільшу фінансову підтримку.

 

"У постачанні зброї та боєприпасів ми теж далеко попереду всіх у континентальній Європі", - додав він.

 

Крім того, німецький канцлер вкотре наголосив, що, попри всю допомогу, яка надається Україні, Північноатлантичний альянс (НАТО) не повинен стати однією зі сторін у військовому конфлікті з Росією. Він також пообіцяв і надалі тісно координувати з партнерами постачання зброї Києву.

Шольц нагадав про обіцянку, яку він дав Україні на саміті ЄС у червні 2022 року, про підтримку на шляху до європейської інтеграції. На майбутньому надзвичайному саміті країни Євросоюзу мають намір підтвердити свою відданість європейському шляху України, наголосив він. Україна належить до Європи, а її майбутнє - в складі Євросоюзу, додав канцлер.

Нагадаємо, надзвичайний саміт Євросоюзу пройде 9-10 лютого в Брюсселі. Однією з головних тем стане війна Росії проти України. За даними агенції Reuters, у саміті лідерів ЄС візьме участь президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: