Завантаження ...

В Україні масштабна повітряна тривога, ворог випустив десятки ракет

В Україні масштабна повітряна тривога, ворог випустив десятки ракет фото

В усіх областях України оголосили масштабну повітряну тривогу. Є загроза ракетних ударів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на карту повітряних тривог.

10:17 Росіяни знову вдарили по критичній інфраструктурі Харкова. Про це повідомив мер міста Ігор Терехов.

 

"Біля 10-ї години ранку ще один удар по критичній інфраструктурі Харкова. Сьогодня можуть бути перебої зі світлом та іншими комунальними послугами", - повідомив міський голова.

 

10:14 Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону підтвердив вибухи у Харкові. За його словами, над Харківською областю є декілька ракет.

10:07 У Києві та області повідомляють про вибухи. У Київській ОВА зазначають, що у регіоні працюють сили ППО.

10:04 У Харкові пролунав вибух. Місцева влада поки не коментувала ситуацію у місті.

10:02 "Укренерго" зазначає, що є влучання на декількох об’єктах високовольтної інфраструктури. За попередніми даними, є пошкодження у східному та західному, південному регіонах. Це призвело до перебоїв зі світлом.

 

"Крім того, вночі росіяни атакували енергетичну інфраструктуру дронами та ракетами, спрямовуючи їх на електростанції та об’єкти системи передачі", - йдеться у повідомленні.

 

10:00 Очільник Полтавської ОВА Дмитро Лунін повідомляє, що у регіоні працює ППО.

9:54 У Кременчуцькому районі Полтавської області чули вибухи.

Крім того, повідомляють про щонайменше три російські ракети у напрямку Одеської області.

9:50 У Черкаській області підвищена загроза ракетного удару. Про це повідомив глава Черкаської ОВА Ігор Табурець.

9:47 В Одеській області повідомляють про вибухи. За попередньою інформацією, працює ППО.

9:44 Начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник повідомляє про групу ворожих ракет у напрямку Харківської області.

9:35 У Кривому Розі повідомляють про вибух. Начальник військової адміністрації міста Олександр Вілкул заявляє, що на підльоті ще 7 ракет.

9:32 Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім попереджає, що перші ракети вже над Україною, а росіяни здійснюють пуск другої хвилі ракет.

9:27 "Укрзалізниця" попереджає про затримку п'яти потягів через знеструмлення. Два потяги затримують на 5 хвилин, ще три - на понад півгодини.

Пасажирів рейсу №712/711 Київ - Краматорськ пересадять до спальних вагонів під резервним тепловозом, Інтерсіті+ №722 в напрямку Харкова доїде також під теплотягою. Зворотні відправлення з Краматорська та Харкова відповідно очікуються із затримкою.

9:12 Повітряні сили підтверджують, що о 8:30 росіяни запустили крилаті ракети.

 

"Близько 8:30 здійснено пуски крилатих ракет із стратегічних бомбардувальників Ту-95мс", - йдеться у повідомленні.

 

9:10 Жителів Житомирської області просять бути готовими до екстрених відключень.

 

"Зараз слід максимально знизити навантаження на енергосистему області та країни. Це дозволить енергетикам краще підготуватися до надзвичайних ситуацій. Відключіть усі зайві електроприлади", - закликав голова ОВА Віталій Бунечко.

 

9:00 Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук зазначає, що поки ракет у повітряному просторі України немає.

 

"Орієнтовний час їхнього підльоту до Дніпропетровщини - 9:30 ранку. Він може змінюватись, так само, як і напрямок руху ракет. Куди летять - невідомо, тому будьте обачні і бережіть себе", - зазначив він.

 

У Білорусі зафіксували зліт винищувача МіГ-31К, який може буди носієм гіперзвукових ракет "Кинджал", а також літака-розвідника ДРЛО А-50У.

Українців попереджають про можливі ракетні удари. Очільник Одеської ОВА Максим Марченко наголосив, що ворог підняв стратегічну авіацію, а в Чорному морі знаходяться ракетоносії з "Калібрами".

Водночас глава Миколаївської ОВА Віталій Кім попереджає, що можливі пуски 20 ракет.

Жителів Дніпропетровської області також попереджають про можливі обстріли. Голова ОВА Сергій Лисак зазначає, що можуть бути перебої зі світлом. Водночас очільник облради Микола Лукашук просить не викладати в мережу роботу ППО.

Масштабну повітряну тривогу по Україні оголосили після 8:28.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: