Завантаження ...

Росія порушила питання обміну цивільними, - Лубінець

Росія порушила питання обміну цивільними, - Лубінець фото

Представники Державної думи РФ порушили питання щодо обміну цивільними. Про це уповноважений Верховної Ради з прав людини написав у своєму телеграм-каналі, передає Цензор.НЕТ.

 

"Нині там озвучили питання необхідності обміну або повернення цивільних громадян та навіть попросили у їхнього президента, який "удостоєний" ордеру на арешт від МКС, надати доручення, аби компетентні органи сприяли обміну цивільних", - написав він. 

 

Лубінець зазначив, що Офіс Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та представники Державної думи РФ розпочали спільну діяльність щодо моніторингових візитів місць утримання цивільних осіб з обох сторін та передачі їм наборів речей первинної необхідності.

Він наголосив, що Україна готова віддати російських громадян для відбування покарання у РФ. "Важливим є факт того, чи дійсно країна піклується про "своїх" та чи готова їх забирати", - додав Лубінець.

 

"Україна зі свого боку надала список громадян літнього віку, які незаконно утримуються російською стороною. Тож очікує, що РФ буде зацікавлена в поверненні своїх громадян, адже Україна, зі свого боку, на всіх можливих майданчиках заявляє про те, що хоче повернути кожного цивільного, якого незаконно перемістила чи викрала РФ", - розповів він. 

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: