Завантаження ...

Чи варто зафарбовувати сивину? Думки сум’янок

Чи варто зафарбовувати сивину? Думки сум’янок фото

Варто відзначити, що сивина з’являється не лише від плину років, а й інших факторів. Стрес, генетика,  куріння та шкідлива їжа - це також впливає на втрату кольору волосся. Тож насамперед потрібно піклуватися про своє здоров’я. 

Також радять не вищипувати сивину, адже це не завадить наступній волосині бути сивою, адже виросте вона з того ж фолікула. Якщо ви пошкодите волосяний фолікул, новим “косам” буде важко рости, а у вас може стати менше волосся або навіть утворяться лисі місця на голові.

Цьогоріч журнал Glamour охрестив сріблясте волосся “весняним трендом”. У матеріалі йдеться про відтінок, що досить швидко набирає популярності. “Oyster grey - свіжий, легкий, перламутровий колір, який з’являється по всьому інстаграму”.

Зараз же зірки перестають зафарбовувати сивину, а молоді жінки створили спільноту #youngandgrayВ Instagram за цим хештегом уже 22 тисячі дописів, що каже про актуальність питання. 

<

Український Vogue вважає, що сивина перестає бути стигмою. Сара Джессіка Паркер, Сара Гарріс, Енді Макдавелл - зірки, які охотно показують сиве волосся на червоних доріжках. А стилісти намагаються відтворити ефект сріблястості різними способами, тож журнал дібрав найкращі прояви сивини. 

Багато наших жінок, яким через війну довелося виїхати за кордон, з подивом відмічали, що в європейських країнах жінки не фарбують волосся і ходять з сивиною, вважаючи це природним і нормальним явищем. Ми спитали мешканок нашого міста, що вони думають про цей тренд на сивину. Думки розійшлися.

Думки сум’янок

Людмила Кудіна, 42 роки

“Я фарбую волосся скільки себе пам’ятаю. І буду фарбувати далі, бо сивина вже проступає. Не те, щоб я соромилась, просто мені комфортно з темним кольором, а не світлим. Можливо, моя думка зміниться, але поки фарбую”.

Карина Есаулова, 25 років

“Я ще молода, хоча це діло таке, може і завтра її виявлю на голові. Але я не з тих, що будуть ховати сивину, якось тремтіти з цього приводу. Це нормально, природній процес. Ну, от у мене мама фарбується в білий і дуже гарно. Це щось нав’язане, що треба зафарбовувати, бо ознака старості. Я не погоджуюсь”. 

Ольга Гордієнко, 46 років

“Мені взагалі все одно. Я і так у блонд фарбую волосся, навіть не знаю чи є вже сиве. Як задовбусь фарбувати, то відпущу свій колір, а там буде, як буде, це не принципово. Не підтримую таке, це стигма. У мене мати давно ходить з сивим волоссям, а от мати чоловіка постійно фарбується, ще й у цей темно-вишневий колір, як і більшість жінок 60+. От для мене це вже колір похилого віку, а не сивина”.

Яна Артюх, 23 роки

“Я кілька разів собі висвітляла кінчики волосся, повністю не фарбувала ні разу. Люблю свій колір, тому не бачу в цьому потреби. До сивіння мені ще далеко, я сподіваюсь, але якщо так, то навряд буду це приховувати”.

Софія Козаченко, 28 років

“Я фарбую волосся і буду фарбувати, коли з’явиться сивина. Не знаю, мені подобається темне волосся, навіть чорне. Для мене сиве волосся - ознака старості. Так, це стереотип, але нічого з собою не можу зробити. Не комфортно і все”.

Ліза Хорошева, MistoSumy.com


 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: