Завантаження ...

«Депіляція - це про допомогу людям відчути себе впевненими» - інтерв’ю з Іриною Бабич

«Депіляція - це про допомогу людям відчути себе впевненими» - інтерв’ю з Іриною Бабич фото

Останні роки зберігається велика зацікавленість до сфери б’юті. А особливо зараз, коли люди змушені змінювати своє місце перебування. Б’юті майстри потрібні всюди, вони можуть в будь-якій точці світу побудувати кар’єру. А ось Ірина Бабич почала працювати у цій сфері ще задовго до масштабної війни та епідемії ковіду, та навіть відкрила свій кабінет у місті Суми. Що привело системного адміністратора у світ депіляції, чи є у майстрів свої майстри, – читайте в інтерв’ю.

- Розкажи, будь ласка, скільки років ти вже у сфері депіляції та як прийшла до цього?

- У сфері депіляції я вже понад 5 років. Своє базове навчання я пройшла у 2017 році. Тоді ця процедура тільки набирала широкої популярності. Тому інформації було не так багато, і жінки не розуміли, як проходить процедура, і що вони в результаті отримають.

Така була і я. Моя подруга в той час вивчилась на майстра депіляції й почала працювати. Вона відкрила для мене і тонкощі процедури, і особливості ведення справи загалом.

Через деякий час я вирішила також спробувати себе в цій справі, думала це буде додатковим джерелом доходу, але наші «відносини» з депіляцією розтягнулись на роки.

- Чи це твоя основна робота? Чи можна завдяки "шугарингу" закривати всі свої потреби?

- Ні, наразі це не основна моя робота. Але цю сферу не варто недооцінювати. Це власна справа, яка може принести не лише задоволення, але й непогані прибутки.

- Чому обрала саме бути майстром шугарингу, а не інше направлення б'юті?

- Я розглядала декілька сфер. Це манікюр, брови, вії та інше. Але для мене оптимальним виявився шугаринг в розрізі «витрачений час-результат». 

- Чи були у тебе певні страхи на початку твого шляху, коли ти тільки починала працювати?

- О, ще й які!!! Найперший страх зʼявився ще до навчання - як мені працювати з інтимними (в тому числі) зонами клієнтів і чи я буду робити їм боляче? Як це пережити? 

Цей страх пішов ще при базовому навчанні, оскільки думки перемикаються на результат - як зробити все швидко і якісно. Все інше вже не цікавить.

Далі - це страх роботи з клієнтами без чиєїсь допомоги чи підказок. Цей страх пройшов лише з практикою. Було ще досить багато етапів, невпевненості в собі, але все це пройшло. Кращі ліки проти страху - це дії.

-  Які плюси та мінуси можеш назвати у своїй роботі?

- Хочу підкреслити, що це все субʼєктивно й індивідуально. Як щодо мене, то з плюсів можу назвати знайомство і спілкування з новими та цікавими людьми, робота на себе, можливість розширяти свої знання та навчати інших. Розвиток твоїх справ залежить лише від тебе.

З мінусів, напевно, робота 24/7. Іноді це виснажує.

- Який переважно середній вік твоїх клієнтів?

- Якщо брати середній, то це від 25 до 40 років.

- Чи були кумедні, цікаві випадки з клієнтами, які до тебе приходили? 

- Безліч, але про деякі я не можу розказати з етичних причин. А ось нещодавно була досить цікава історія. У мене в кабінеті зустрілися дві давні знайомі. Одна вже збиралася іти, а інша - тільки прийшла. Вони давно не бачились і поки я працювала, вони обговорювали останні новини свого життя. І по завершенню процедури вони разом пішли на каву. Отакі несподівані й приємні зустрічі трапляються в житті. 

- Наскільки важко новачку зробити свою базу постійних клієнтів? Що можеш порадити?

- Як на мене, досить важко для тих, хто вважає, що клієнти самі прийдуть і знайдуть тебе. Це творча й активна робота:

По-перше, треба зробити сторінку в соцмережі. Викласти там своє фото і фото своїх робіт, зробити прайс.

По-друге, запустити «сарафанне радіо» (якщо є знайомі, подруги, колеги) або запустити таргетовану рекламу (якщо сторінка готова до показу на загал). Вибір залежить від власних можливостей.

По-третє, можна запропонувати знижку за рекомендацію подрузі (за умови, що вона прийде).

Зі свого досвіду хочу сказати, що в невеликих містах дуже сильно працює саме «сарафанне радіо». Оскільки жінки більше довіряють досвіду знайомих, аніж рекламі. Тому обов’язково треба давати якісний результат, щоб до вас хотілося повернутися і ще й розказати подругам. 

- Чи важко у Сумах зараз знайти приміщення для оренди своєї студії, щоб працювати "сам на себе" та не залежати від когось?

- Важке питання. Дивлячись, які у вас вимоги до приміщення. Коли я шукала свій кабінет, то витратила багато часу, бо мала певне уявлення, що я хочу. Зараз є різні варіанти, суборенда з кимось, оренда кабінету в салоні, оренда окремого приміщення в офісній будівлі. Відповідно - це різні матеріальні витрати. Тому кожен обирає собі по бажанню і можливості оптимальний варіант.

- Дуже цікаве для багатьох питання: чи є у майстрів з шугарингу свої майстри з шугарингу, чи самостійно робите собі процедури?

- Звичайно є. Можна робити й самому собі, але це не зручно. Адже процедура забирає більше часу і не завжди ми отримуємо якісний результат.

- Чи довго плануєш працювати у цій сфері? Які плани на майбутнє?

- Зараз про далеке майбутнє думати важко. Але я б хотіла  розвиватися в плані розширення послуг - це лазерна та електроепіляція.

-  Які поради можеш надати для новачків та тих, хто хоче піти працювати у цю сферу?

- Депіляція - це не про видалення волосся, це про допомогу людям відчути себе впевненими. Це про власний карʼєрний ріст і активну включеність в роботу. 

Однак важливим також є прийняття чужого тіла. Якщо людина гидлива, то навряд чи щось вийде.

Для всіх, хто готовий працювати в цій сфері бажаю знайти гарного вчителя, який дасть хороші базові знання і поставить руку в роботі. Тоді ви зможете якісно робити свою роботу і бути конкурентоспроможними. І питання з клієнтами стояти не буде. 


 Спілкувалась Юлія Ковальова

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: