Завантаження ...

Як «орнамтики» сумської художниці допомагають ЗСУ?

Як «орнамтики» сумської художниці допомагають ЗСУ? фото

Мистецтво під час війни не тільки продовжує жити та зцілювати душі, а й наближати до перемоги. Іноді ми навіть й не уявляємо, що одна куплена листівка може допомогти закрити  збір для наших військовослужбовців. Ми дізналися, як проєкт місцевої художниці Світлани Качуровської робить свій внесок у перемогу.

У рамках заходу «Ніч міста» у Сумах пройшов ярмарок «орнамтиків» Світлани Качуровської. Сум'яни могли придбати листівки, календарі, значки, постери з ілюстраціями місцевої художниці та допомогти ЗСУ.
Ярмарок відбувся в агенції промоції «Суми», дорогою до якого можна було зустріти орнамтиків. 14 ростових фігур супроводжували сум'ян по вулиці Соборній прямісінько до основної локації.


«Моя локація починається з вулиці. Ростові фігури, які Ви певне зустріли по дорозі - це орнамтики, народжені під час війни. Вони мають великі добрі очі і позитивно налаштовані на перемогу. Серед них є справжні герої – це, наприклад, принцеска – навідниця САУ із Сумщини. Є також наш сумський командир, конотопська відьма, калинка, альтаночка. Усі вони мають свою історію та дарують гарний настрій і надію, а також допомагають нашим збройним силам», - говорить сумська художниця.


Вже майже 2 років частину коштів від проданої продукції Світлана  Качуровська перераховує на ЗСУ. Співпрацюючи з місцевими кав’ярнями, агенцією промоції вже вдалося закрити чимало зборів.


«Вже вдалося перерахувати дуже багато коштів нашим захисникам. Зазвичай я допомагаю рідним та знайомим, які боронять нашу країну. Так вдалося допомогти зібрати на тепловізор, автомобілі та підтримати інші збори.  Кошти з ярмарку будуть перераховані на збір для захисників з Сумщини, які наразі захищають Україну на Луганському напрямку», - говорить Світлана Качуровська.

За словами сумської художниці, її орнамтики не лише дарують позитивні емоції, а й об’єднують українців по всьому світу. Так, роботи цього проєкту знаходять своїх поціновувачів у Польщі, Німеччині, США, Швейцарії, Франції, Великій Британії та Канаді.
Впродовж заходу «Ніч Міста» на автомобіль для військовослужбовців 25-ї ОПДБр Світлані вдалося зібрати понад 1000 гривень.
Зазначимо, збір на високопрохідний автомобіль для військовослужбовців з Сумської області досі триває. Допомогти можна за посиланням.


 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: