Завантаження ...

Дружина просить присвоїти звання Героя України полеглому на війні чоловіку, тростянецькому поліцейському

Дружина просить присвоїти звання Героя України полеглому на війні чоловіку, тростянецькому поліцейському фото

На сайті президента України українці підписують петицію “Присвоїти звання Героя України (посмертно)”.

Авторка петиція Петренко Людмила Анатоліївна пише:

“Шановний пане Президенте України!

Прошу Вас присвоїти звання Героя України (посмертно) моєму чоловікові Петренко Сергію Олександровичу 17.06.1980 року народження, капітана поліції, інспектора взводу 3, роти 3, батальйону 3, полку управління поліції особливого призначення 2 (штурмовий полк «Цунамі») Департаменту поліції особливого призначення «Обʼєднана штурмова бригада Національної поліції України Лють», який 20.05.2024 року загинув під час виконання бойового розпорядження повʼязаного із відсіччю збройної агресії російської федерації проти України, поблизу населеного пункту Вовчанськ Чугуївського району Харківської області.

З перших днів захищав нашу країну від рашистів, виконував бойові завдання на сході України.

З 2014 року брав участь в Антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей.

В лютому 2016 року Сергій був нагороджений грамотою за старанність, розумну ініціативу та сумлінне виконання службових (бойових) завдань у складі сил Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей та відзнакою Президента України за участь в АТО.

В травні 2016 року Сергій був нагороджений знаком народної пошани- Орденом «Мужність та відвагу»

В серпні 2019 року був нагороджений грамотою «за старанність, професіоналізм, сумлінне виконання службових (бойових) завдань в районі проведення операції обʼєднаних сил з відсічі і стримування збройної агресії Російської федерації на території Донецької та Луганської областей.

В липні 2020 року був нагороджений відомчою заохочувальною відзнакою Національної поліції України «медаллю 15 років сумлінної служби»

В вересні 2020року був нагороджений медаллю «Операція обʼєднаних сил за звитягу та вірність»

Сергій завжди був патріотом своєї держави, за що отримував нагороди і подяки. Завжди був активний і досягав всього, чого бажав. Наполегливо, свідомо, цілеспрямовано йшов до своєї мети- стати захисником, воїном. Не мислив для себе іншої долі, коли країна бореться за незалежність, за волю.

Ми всі пишаємося Сергієм, його мужністю та силою духу. Пане призидент, від імені дружини, дітей та побратимів просимо підтримати петицію та присвоїти почесне звання Герой України (посмертно) капітану поліції Петренко Сергію Олександровичу.

Нашому Герою назавжди 43роки, він хотів захистити свою сімʼю, націю і країну і робив це до останнього. Його відданість та незабутній внесок задля нашого мирного життя не буде забутий.

Назавжди в строю! Слава Героям!”.

Наразі зібрано майже 10 тисяч підписів із 25000 необхідних для розгляду.

Залишилося 63 дн.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: