Завантаження ...

«Мрія з 0» у Сумах: платіть стільки, скільки можете

Лікар за освітою, а кухар за покликом серця – ось, хто герой сьогоднішнього матеріалу. Людина, яка взяла все у свої руки та вирішили власними силами назбирати на відкриття бізнесу. Не побоялася перешкод, часу та нервів, почавши продавати шаурму біля зупинки. Що таке проєкт «Мрія з 0», хто за цим стоїть та що подружжя взагалі робить – читайте у нашому матеріалі.

Павло Деліков – 36-річний чоловік, який навчаючись у сумському медичному коледжі на санітарного лікаря, зрозумів, що серце лежить до приготування їжі. На 4-му курсі влаштувався кухарем у кафе та зрозумів, що хоче готувати й далі.

На фото подружжя Павло та Ольга Делікові
Фото Наталії Біловол, журналістка MISTOSUMY.com
 

- Працював у приймальному відділені та сімейним лікарем, потім повернувся у Тростянець і ще й там працював лікарем, але знаєте, розумів, що це не моє. У 2012 році поїхав до Києва і почав більше себе випробовувати у якості кухаря. Там все й почалося. З того самого року мене не залишала думка, що я хочу щось своє, свій ресторан, - ділиться своєю історією з нами Павло.

Павло збирає на власний ресторан своїми силами: майже кожного ранку з дружиною Ольгою вони їдуть до Сум та продають шаурму до вечора, потім повертаються додому, усе миють та готуються до наступного дня. Для подружжя – це звичайний розпорядок дня, щоб здійснити спільну мрію про бізнес. А відкрити його вони хочуть у селі Боголюбово (Сумська область, Тростянецький район).

- Чому не захотіли отримати грант від держави?

- 200 тисяч дають на грант – це дуже мало для відкриття бізнесу. Ви ж враховуйте: приміщення з кухнею, вбиральнею, залою, ремонт, техніка, продукти тощо. Це все коштує набагато більше 200 тисяч гривень.

Готує подружжя усе перед людьми, підсмажуючи шаурму на вугіллі, а заготівки роблять вдома. У них немає цін, а позиціонують себе так: заплатіть стільки, скільки можете. За невеликий період часу родина Делікових вже мають постійних клієнтів, які донатять як по 100, так і по 200 грн.

- Зараз усі кошти йдуть конвеєром на життя, технічні аспекти та продукти, тому відкладати багато не вдається. Однак, ми не втрачаємо надії і сподіваємося, що скоро зможемо досягти усього, - розповідає Павло.

- Ви самі вигадали рецепт шаурми?

- Для професійного кухаря, шаурма – це дуже легко. Я все думав про рецепт, але ідеальний він з’явився за 5 хвилин, сам по собі, за покликом серця. Головне правило, щоб усе було свіже, якісне та смачне. Навіть те, що ми стоїмо на вулиці – нічого не встигає псуватися, бо усе розбирають. Інколи навіть не встигаємо заготівки робити.

Заходиться невеличкий заклад по вулиці Герасима Кондратьєва на зупинці за кадетським корпусом.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: