Завантаження ...

На Сумщині оголосили обов'язкову евакуацію з п'яти громад

На Сумщині оголосили обов'язкову евакуацію з п'яти громад фото

Начальник Сумської ОВА Володимир Артюх повідомив про складну безпекову ситуацію в регіоні та необхідність проведення обов'язкової евакуації населення з п'яти громад Сумського району.

Під час національного марафону "Єдині новини" очільник області зазначив, що Сумщина зазнає значних обстрілів з боку російських окупантів. Незважаючи на успішну роботу українських сил ППО, ризик для цивільного населення залишається високим.

"Сьогодні під час засідання Ради оборони області було прийнято рішення про обов'язкову евакуацію мешканців 23 населених пунктів Краснопільської, Миколаївської сільської, Миропільської, Юнаківської та Хотінської громад", - повідомив Володимир Артюх.

За його словами, це рішення пов'язане з тим, що зазначені громади потрапляють під зону постійних обстрілів. Загалом, евакуації підлягають близько 6 тисяч людей, серед яких 425 дітей.

"Для евакуйованих людей підготовлені безпечні місця проживання", - запевнив голова ОВА. Він також наголосив, що пріоритет надається евакуації сімей з дітьми.

Обов'язкова евакуація є необхідним заходом для захисту життя та здоров'я мешканців прифронтових територій. Всі необхідні ресурси та сили задіяні для проведення евакуаційних заходів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: