Завантаження ...

У Сумському музеї ім. Онацього виставка картин Юлії Абразоль (відео)

Напередодні 8 березня історія про жінку. Талановита художниця, скульптор Юлія Абразоль жила і творила у наших краях на межі 2-х минулих століть. Унікальна колекція: 35 її полотен доставлена до Лебедина – як раз із Дня народження Сумського художнього музею. На портреті дореволюційного художника Слидзінського дворянка Юлія Абразоль. Народилась 1856 у повітовому містечку Лебедин.

Вам необходимо обноить Flash Player для просмотра этого видеороликаСкачать последнюю версию Flash Player

Тривалість відео - 2 хв. 43 сек.  
Розмір відео - 23,22 Mb 


Напередодні 8 березня історія про жінку. Талановита художниця, скульптор Юлія Абразоль жила і творила у наших краях на межі 2-х минулих століть. Унікальна колекція: 35 її полотен доставлена до Лебедина – як раз із Дня народження Сумського художнього музею.

На портреті дореволюційного художника Слидзінського дворянка Юлія Абразоль. Народилась 1856 у повітовому містечку Лебедин. Закінчила Харківський інститут шляхетних дівиць, подальшу долю пов’язала із Санкт-Петербургом. Перша студія малювання майстра натюрмортів Евдокима Волошинова. Було бажання – мистецьку освіту продовжила у кращих професорів. Росії, Німеччини та Італії.

 автор: Т. Голуб
оператор:О. Бєялвський
MistoSumy.com за матеріалами АкадемTV
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: