Завантаження ...

Чи змінилось ставлення до свята Дня Незалежності України - міркування сум’ян

Чи змінилось ставлення до свята Дня Незалежності України - міркування сум’ян фото

День Незалежності України відзначається на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності України – політико-правового документа, який засвідчував новий статус Української держави. Ми поговорили з сум’янами щодо їхнього ставлення до свята.

Цього року святкування особливо тривожне і особливе, адже саме сьогодні виповнюється півтора року, як ми протистоїмо повномасштабному вторгненню рф.

Костянтин Єжков, бармен

“Як такої традиції святкувати не було, адже я завжди працюю у цей день, але започаткувати якусь особливість на День Незалежності все ж хотілося б. Ставлення не змінилося, як було позитивним, так і є. Тут змінився лише час і умови”.

Дар’я Яковенко, перекладачка

“Я обожнюю це свято. Кожного року, ще зі школи, їздила з батьками або друзями на святкування до Києва. Завжди відчувалась атмосфера згуртованості, єдності, любові. Мені подобалось і буде подобатись це свято, тільки ось через росіян, у ньому тепер більше болю, але й гордості теж більше”.

Ярослав Піддубний, кухар

“Я, звісно, шаную це свято, пишаюсь тим, що я українець і ненавиджу русню. Але в мене ніколи не було такого захоплення, аби святкувати якимось колом чи їхати дивитись парад. Мабуть, це не тільки Дня Незалежності стосується, а й будь-якого свята. Більшість людей не усвідомлюють цінності цієї дати, а деякі навіть і не пригадають, хоча я впевпевнений, що не знають, дати річниці”.

Наталія та Андрій Зімоглядови, працівники підприємства

“Я 25 років прожила в Грузії, як ви думаєте, яке в мене ставлення? Я щаслива, що переїхала в Україну, щаслива, що бачу її незалежною, і молюся за те, щоб так було і надалі. Мати український паспорт - це найкращий подарунок долі, правда. Я святкувала і буду святкувати в колі сім’ї, адже Україна незалежна назавжди”, - каже Наталія.

“На жаль, відслужив я у радянській армії, але це в жодному разі не похитнуло моєї любові до України та рідного міста. Своїй дитині ми завжди намагались доносити важливість Дня Незалежності, розповідали історію і про тих, хто за цим стояв. Моє ставлення до свята не те, що позитивне, навіть не можу описати. Просто не уявляю Україну без нього, пишаюсь і бажаю всім терпіння та сил”,- коментує Андрій.

Маргарита Джусова, спортсменка

“Незалежність – це любов до своєї Батьківщини, готовність її боронити, це наша армія! Наші воїни, що захищають наш мирний спокій. Низький уклін і нашим волонтерам, які допомагають армії. На жаль, мені довелось виїхати за кордон, але це не означає, що річниця пройде повз мене. Буду присутня на акціях присвячених Україні, продовжувати допомагати і поширювати правду. Щаслива бути українкою, планую повернутись і святкувати День Незалежності вже в мирі”.

24 серпня є і завжди буде символічним і надзвичайно важливим днем для українців у всьому світі, навіть попри щохвилинне зухвале намагання ворога зламати наш дух та знищити нас фізично. З 2014 року цей день набув ще більшої знаковості, адже волю, свободу і незалежність нам доводиться виборювати зі зброєю в руках. Заплановані до Дня Незалежності урочисті заходи, в будь-який момент можуть бути перервані сиреною тривоги, адже ракетні атаки, на жаль, ніхто не скасовував, а, навпаки, ворог може посилити їх в цей день. Але ми не зламаємося і гідно відзначимо цей День Незалежності України – 547-й день Великої війни.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: