Завантаження ...

Дев'яти військовим посмертно надали звання "Почесний громадянин міста Суми"

Дев'яти військовим посмертно надали звання "Почесний громадянин міста Суми" фото
17 листопада на сесії Сумської міської ради ухвалили рішення щодо присвоєння звання "Почесний громадянин міста Суми" дев'яти загиблим на війні військовослужбовцям.
Зокрема, почесні звання присвоїли бійцям:

Олександру Бабаку

 Активіст, громадський діячу, уболівальник ФК "Суми" та представник "Правого Сектору" став на захист  Батьківщини 24 лютого 2022 року.
10 вересня 2023 року у віці 29 років військовий загинув в Луганській області під час виконання бойового завдання.

Сергію Горбачу

24 лютого 2022 року Сергій вступив до сил тероборони міста Суми. Пізніше увійшов до складу 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар».
4 вересня 2022 року у віці 32 років військовий загинув під час обстрілу у Бахмутському районі Донецькій області.
Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Євгену Грищенку

Чоловік служив заступником командира бойової машини механізованої роти Сухопутних військ України.  15 серпня 2023 року 33-річни військовий помер у госпіталі від травм, отриманих під  час виконання бойового завдання в Донецькій області.

Іллі Кобченку

Майстер спорту України з сумо та універсального бою,  кандидат у майстри спорту з вільної боротьби, переможець та призер різноманітних змагань з панкратіону, греплінгу, ММА та рукопашного бою.
З 2017 по 2019 роки навчався у Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. На початку повномасштабного вторгнення Ілля прийняв рішення захищати Батьківщину.
8 травня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу Бахмута підрозділ Іллі Кобченка потрапив під мінометний обстріл противника, військовий загинув у віці 23-х років.

Артему Коханому

Чоловік закінчив Військовий інститут внутрішніх військ МВС України, а також проходив службу в Західному регіональному управлінні Державної прикордонної служби України.
З квітня 2014 року брав участь в АТО. 31-річний військовий загинув 14 листопада 2014 року в Донецькій області.
Нагороджений відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції» (посмертно).

Руслану Прокопенку

Руслан пішов  добровольцем на захист Батьківщини у 2015 році. 8 років воював в АТО/ООС у складі ЗСУ. Служив у 72-й окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців. Був командиром відділення бойової машини піхоти. З початку повномасштабного вторгнення військовий брав участь у боях за Київщину, Сумщину, Харківщину та Донеччину. 29 жовтня 2022 року 44-річний військовослужбовець загинув на Донеччині.

Костянтину Скаржинському

27-річний Костянтин Скаржинський був командиром бойової машини.
Військовий загинув 17 січня 2023 року в районі Бахмута під час несення служби.

Даниілу Тарасенку

Хлопець пішов добровольцем на захист Батьківщини у 19 років. Загинув боєць 17 січня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу Бахмута на Донеччині.

Нікіті Ярмаку

Боєць загинув під час виконання бойового завдання 18 серпня 2023 року на Донеччині. Життя військовослужбовця обірвалося на 25-му році життя.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: