Завантаження ...

У Сумах не знайшли джерело нічного смороду, проте зафіксовано перевищення концентрації пилу в повітрі

У Сумах не знайшли джерело нічного смороду, проте зафіксовано перевищення концентрації пилу в повітрі фото

Мешканці міста Суми з вечора 21 серпня почали скаржитися на неприємний запах та забруднення повітря. У зв’язку з цим було проведено термінове дослідження якості повітря.

Сумський обласний центр з гідрометеорології провів аналіз проб повітря, відібраних о 01:00 та 07:00. Результати досліджень показали значне перевищення максимально разової концентрації пилу в 1,2-1,4 рази порівняно з допустимими нормами. При цьому, рівень інших забруднювачів, таких як діоксид сірки, оксид вуглецю, діоксид азоту та формальдегід, відповідав нормам.

Для більш детального аналізу ситуації, фахівці Державної установи "Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" додатково відібрали проби повітря в п'яти точках міста. Результати цих досліджень також підтвердили перевищення концентрації пилу.

Важливо зазначити: підвищений вміст пилу в атмосферному повітрі може негативно вплинути на здоров’я мешканців міста, особливо людей, які страждають на хронічні захворювання дихальної та серцево-судинної систем. Симптомами можуть бути задишка, кашель, подразнення очей та дискомфорт при диханні.


 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: