Завантаження ...

Чому гарбуз корисний для собак та котів

Чому гарбуз корисний для собак та котів фото
 

Повноцінний раціон домашніх тварин повинен включати на постійній основі білки, жири та вуглеводи, вітаміни та мінеральні добавки. Обов'язкове включення в меню рослинних компонентів допомагає доповнити харчування корисною клітковиною, оліями та іншими корисними речовинами, що входять до складу свіжих або оброблених овочів. До складу багатьох кормів включають гарбуз. Цей овоч (визначається як ягода) доповнить раціон котів та собак, буде корисний для тварин різного віку та порід, надаючи позитивний вплив на здоров'я та імунітет.

Гарбуз у раціоні котів та собак: загальна користь

Яскравий колір і насичений смак, відомий аромат гарбуза вдало поєднується з максимальною користю, яку отримують тварини при її регулярному вживанні. Сухі та вологі корми з такою добавкою збагачують раціон, а її властивості дозволяють збалансувати харчуванн. Сам гарбуз має наступні переваги:

  • поліпшення процесів травлення з нормалізацією випорожнень у тварин різних розмірів та віку;
  • поліпшення та стабілізація природного процесу кровотворення із зміцненням імунітету;
  • стабілізація виведення рідини та як наслідок зменшення набряклості, нормалізація ваги;
  • нормалізація функціонування серцево-судинної системи та стабільної роботи печінки;
  • зниження рівня кислотності та покращення процесів виділення шлункового соку у тварин.

Гарбуз відноситься до тих унікальних продуктів, щоденне та регулярне споживання якого лише позитивно впливає на організм тварини. Незважаючи на те, що собаки та коти належать до хижаків, їх м'ясний раціон необхідно розширювати за рахунок компонентів рослинного походження, що призводить до зміцнення імунітету та покращення здоров'я.

В обробленому або природному вигляді гарбуз є натуральним антиоксидантом, що сприяє уповільненню процесів старіння та окислення клітин. Флавоноїди, що входять до складу, знижують рівень активності ракових клітин, що є ефективним захистом при ризику розвитку пухлин і багатьох інших захворювань.

Доповнення раціону гарбузом гарантує щоденне споживання тваринами корисних мінералів та вітамінів. Це збагачення організму кальцієм і залізом, калієм і фтором, магнієм і цинком, фтором і цілим комплексом вітамінів, що належать до груп В і Е, С та бета-каратин, що забезпечують активність вихованцям.


Різноманітність складу кормів для тварин із гарбузом

Оброблений різними способами гарбуз, завдяки сучасним технологіям максимально зберігає свої корисні властивості та характеристики. Вибираючи корм в зоомаркеті Бетховен звертайте увагу на його склад, щоб збагатити раціон тварини. Гарбуз та його компоненти можуть входити до нього в різноманітних видах:

  • свіжий або цілісний гарбуз додається в корм без застосування попередньої обробки, тому у таких раціонів мінімальний термін зберігання (часто це холистик корму);
  • гарбуз без визначення методу обробки потрапляє у корм після проходження дегідратації, використання натуральних консервантів (екстрактів імбиру та трав), заморозки, обробки парою;
  • гарбузовий порошок проходить процедури попереднього варіння та дегідратації пюре, що призводить до часткової втрати корисних властивостей, але не знижує загального позитивного впливу на склад.

В окремі корми гарбуз включається до складу у вигляді олії, що теж корисно тваринам завдяки вмісту в олії вітамінів B і E, A і C, F і K, P. До складу гарбузової олії входять корисні Омега-3 та Омега-6, такі мінерали як магній і фосфор, кальцій і залізо, а в раціон собак вводять гарбузове насіння і печиво з гарбузом.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: