Завантаження ...

Сумські трюфелі – кондитерка поділилася рецептом шоколадного десерту

Сумські трюфелі – кондитерка поділилася рецептом шоколадного десерту фото

Оксана Нагорна, працює у "Tribuna Park",  кондитерка зі стажем, поділилась з нами незвичайним рецептом солодких трюфелів.

Сум’янка працює кондитером уже близько 10 років. Почала працювати через велику любов до зефіру. Бувши в декреті, захотілось його готувати самій. Після експериментів із зефіром знаходила цікаві рецепти інших десертів. Спочатку просто пригощала своїх друзів, вони почали рекомендувати своїм знайомим і жінка почала робити на замовлення. Створила свою групу у Viber та викладала асортимент.   Потім з часом почала працювати у кондитерській з більш масштабними замовленнями.

«Робота кондитера дуже делікатна. Якщо перші страви можна приготувати на око, то з десертами так не можна робити. Приготувавши його з іншою грамовкою, то це буде уже зовсім інший виріб», - говорить жінка.

Кондитерка поділилась рецептом та технікою приготування трюфелів із сиром «Камамбер».

Для приготування цього десерту потрібно: бельгійський шоколад «Callebaut», 150 г – молочного шоколаду, 100 г — чорного, вершкове масло – 25 г, вершки 33% – 120 г  та сир «Камамбер»- 75 г.

Для початку нам потрібно затемперувати чорний та молочний  шоколад – змінити його структуру. Спочатку ми розігріваємо  до температури 45 градусів, потім охолоджуємо.

Є різні варіанти зниження температури. Ми можемо це зробити через мікрохвильовку або за допомогою мармурової дошки.  Щоб зробити це за допомогою дошки,  розливаємо його по мармуровому столу та починаємо «ганяти» шоколад шпателем. Таким чином, охолоджуємо його до 32 градусів. Для того, що виміряти температуру,  використовуємо пірометр. Як тільки ми довели шоколад до цієї температури, починаємо додавати гарячі вершки.

Також готуємо сир: ріжемо на шматочки та пробиваємо через блендер. Як тільки сир буде готовий,  додаємо його до шоколадної маси. Готову суміш ставимо в холодильник, щоб консистенція суміші дозволяла ліпити цукерки.

Після охолодження, починаємо ліпити цукерки, також звертаємо увагу на грами. Кожна цукерка повинна важити 20 г.  У кінці поливаємо шоколадом, але вже іншої консистенції. Також темперований шоколад, але без вершків.

Зазвичай на цьому етапі я використовую інший спосіб темперування. Для цього потрібно розтопити шоколад до високої температури та додавати не розтоплений шоколад до того моменту, поки він не матиме температуру 32 градуси. У кінцевому результаті можна на свій розсуд прикрашати цукерки та наш десерт готовий.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: